Grijsvlak

Vereniging Buurtschap Centrum 2005

Vereniging Buurtschap Centrum 2005 is een unieke vereniging waarvan zowel bewoners als ondernemers lid zijn. Wonen, ondernemen en werken gaan hand in hand in Buurtschap 2005…

De vereniging is opgericht in 1971 door de verenigde ondernemers en een drietal bekende Hagenaars: Paul van Vliet, Bram van Pijpen en Jan Hogenboom. De oprichting geschiedde per proclamatie waarbij de Buurtschap Centrum 2005 als ‘stadje in een stad’ onafhankelijk werd verklaard van de Gemeente Den Haag. Paul van Vliet, geboren en getogen in het Buurtschap en ook verbonden aan Theater Pepijn, is nog steeds erelid.

 

Onze missie

Buurtschap 2005 wil dé buurt zijn waar iedereen van binnen en buiten Den Haag wil wonen, ondernemen, werken, winkelen, wandelen en ontspannen.
Het doel van de vereniging is het behartigen van de belangen van de Buurtschap, haar bewoners en ondernemers in ruime zin.

Vereniging Buurtschap Centrum 2005 houdt zich bezig met:

  • het bevorderen van de gemeenschapszin en samenwerking in het Buurtschap
  • de belangenbehartiging richting overheid, gemeente, en andere externe partijen
  • communicatie
  • het mede organiseren van evenementen in het Buurtschap 

 

Wie kunnen lid worden?

Iedereen kan lid worden van de Vereniging: bewoners, ondernemers, vrije beroepers maar ook een ieder die het Buurtschap 2005 wil steunen en een warm hart toedraagt.

U kunt zich online aanmelden. Kijk op de pagina Contact – Lid worden voor meer informatie.

download hier de Statuten

 

Buurtschapmap2005