Grijsvlak
Grafiti 1

Gratis graffiti laten verwijderen van uw pand

Wilt u ongewenste graffiti of posters van uw pand laten verwijderen door de gemeente Den Haag? En dan voor u nog gratis ook! Het klinkt ongelooflijk, maar het is wel waar. Uw wijkorganisatie/winkeliersvereniging heeft met de gemeente een contract gesloten om collectief alle graffiti en posters in uw wijk te laten verwijderen. Als u, eigenaar of huurder, toestemming geeft voor de schoonmaak van uw pand, doet u automatisch mee aan de collectieve graffiti-schoonmaakregeling van de gemeente Den Haag. 
  
Illegale graffiti en beplakking zijn voor veel mensen een bron van ergernis. Ze zorgen voor een verpauperde aanblik van de straten. Bovendien kunnen ze zorgen voor een onaangenaam en onveilig gevoel. Daarom bestrijdt de gemeente Den Haag de overlast van graffiti en beplakking. Met uw hulp kan de gemeente nog meer doen. Het enige wat u hoeft te doen, is toestemming geven voor de graffiti-schoonmaak door het eenmalig invullen en opsturen van het inschrijvingsformulier. Een uitgelezen kans om samen met de gemeente te werken aan een veilig en schoon Den Haag. Een stad zonder klad en plak! 
  

Hoe werkt het?


Uw wijkorganisatie/winkeliersvereniging gaat samen met de gemeente aan de slag om u verder te informeren en inschrijvingen te verzamelen. Want: hoe meer deelnemers, hoe sneller uw wijk graffiti-vrij is en blijft. Ook als u geen graffiti op uw pand heeft, is het zinvol om mee te doen. Want ook uw pand kan beklad worden. Als u meedoet aan de graffiti-schoonmaakregeling van de gemeente Den Haag, laat de gemeente uw pand gratis schoonmaken door een professioneel en gekwalificeerd schoonmaakbedrijf. U meldt, de gemeente laat schoonmaken. Huurt u een huis van een woningcorporatie, dan meldt u graffiti rechtstreeks aan uw verhuurder. Woningcorporaties maken hun bezit namelijk zelf schoon. 
                  

Wat doet de schoonmaker? 


Is schoonmaker wel de juiste term? Voor een deel wel, voor een deel niet. Want elke ondergrond stelt haar eigen eisen. Baksteen bijvoorbeeld kun je stomen met heel heet water. Stucwerk moet soms opnieuw worden geschilderd. En metaal of kunststof zijn over het algemeen goed te reinigen met oplosmiddelen. Bij het verwijderen van plak en klad is de schoonmaker dus meer dan een schoonmaker. Hij is ook schilder en gevelspecialist. Een specialist die geen fout mag maken, omdat hij anders onherstelbare schade kan veroorzaken. Daarom werkt de gemeente alleen met gekwalificeerde schoonmakers. 
  

Meer weten

 
Interesse gewekt? Neem voor meer informatie contact op met uw wijkorganisatie / winkeliersvereniging of met Meldpunt Graffiti.  
Bel 070-3534605 of mail naar itiffargtnupdlem.[antispam].@denhaag.nl

Inschrijfformulier

Meldingsformulier